top of page

FAQ

Vad är OT-Säkerhet?

OT står för "Operational Technology". OT liknar IT, "Information Technology", i det att man använder modern teknik men istället för att fokusera på information handlar det om fysiska processer. Det kan vara tillverkande fabriker,  elproduktion, kemiska processer eller medicinska system på ett sjukhus.

 

I motsats till IT-säkerhet är fokus för OT-säkerhet sällan på att skydda hemligheter utan istället på att hålla viktiga funktioner och processer igång. I förlängningen kan det handla om att skydda människoliv och miljön.

Hur kontaktar jag dig?

Du kan skicka ett meddelande här på sajten eller så mejlar du mig på mats@ot-sakerhet.se. Du kan också nå mig på LinkedIn.

Hur ofta kommer nyhetsbrevet ut?

Jag brukar sikta på var tredje vecka men det varierar och kan bli både oftare och mer sällan. På samma sätt varierar mängden innehåll och om jag får välja så ger jag hellre lite mer substans men lite mer sällan.

Hur kan jag följa nyhetsbrevet?

Du kan få nya utgåvor skickade till dig om du anmäler dig under "Utskick" i menyn. Eller så skickar du ett mejl till mig på

mats@ot-sakerhet.se. Du kan också följa mig på LinkedIn eller sätta upp en RSS-läsare.

Jag tycker du har fel!

Så bra och spännande med lite diskussion! Hör av dig via mejl eller kontaktformuläret! Om det är fler som vill diskutera kan jag starta ett diskussionforum på sajten.

Hur kan jag stötta nyhetsbrevet?

Ju fler som läser nyhetsbrevet, desto bättre. Du kan enkelt hjälpa till genom att sprida information om nyhetsbrevet till kollegor och vänner. Dela och gärna på alla sociala medier. En återkommande del som verkar väldigt uppskattad är när jag skriver om ny utrustning i mitt lilla hemmalabb. Om du kan avvara utrustning är det väldigt intressant, ny eller välanvänd!  

Jag är leverantör och vill synas i nyhetsbrevet!

Det går alldeles utmärkt! Jag skriver bara om produkter som jag har egen praktisk erfarenhet av och jag tar aldrig betalt för att skriva om företag eller produkter. Alla är välkomna att höra av sig. Coola, nyskapande och imponerande produkter som löser ett verkligt problem i OT-världen tenderar att ligga bäst till...

Varför gör du det här?

OT-Säkerhet är ett viktigt och underskattat område som jag tycker får alldeles för lite uppmärksamhet! Men minst lika viktigt är förstås att jag tycker det är roligt att skriva! Det är ett spännande område och jag lär mig själv saker varenda dag. Det är också därför det inte finns någon reklam på sajten utöver det som jag skriver om och att min arbetsgivare nämns ibland.

Vilket företag ligger bakom den här sajten?

Det är ett privat projekt och min egen sajt. Men det finns självklart en öppen samverkan med fördelar för både mig och min arbetsgivare tack vare att jag jobbar med området jag skriver om. Jag gör ingen hemlighet av min arbetsgivare men försöker samtidigt akta mig noga så att det här inte blir en förtäckt säljkanal. Uppfattas det så vill jag gärna höra om det! 

bottom of page